ELCOM SYSTEM Spa
Via Tiberina, n. 218 – 06059
Pantalla di Todi – Perugia

 

T +39 0758 855

Έργα

Προϊόντα

ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΠΛΑΓΙΟΚΑΛΥΨΗΣ

Τα θερμομονωτικά πάνελς “TERMOPARETI® (Θερμοπλαγιοκαλύψεις)” (® σήμα κατατεθέν) είναι τα φημισμένα μονολιθικά πάνελ μελετημένα και κατασκευασμένα από την ELCOM SYSTEM S.p.A (εταιρεία πιστοποιημένη με UNI EN ISO 9001) ώστε να προσφέρουν το άριστο στον τομέα της ελαφράς προκατασκευής.

Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εξωτερικών και εσωτερικών τοιχωμάτων  καθώς επίσης για κάθε μεγέθους προκατασκευής βιομηχανικών, εμπορικών, γεωργικών και ζωοτεχνικών έργων.

Για έργα με ειδικές αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, η εταιρεία παράγει εξειδικευμένα θερμομονωτικά εξαρτήματα σε απόλυτη συναρμογή με τα πάνελ (γωνιακό εξάρτημα 90ο και διάφορα καμπύλα εξαρτήματα με θερμομόνωση) έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη αρχιτεκτονική αισθητική.

TEXNIKO ΦΥΛΛΑΔΙΟ

www.elcomsystem.it/termopareti

ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΟΡΟΦΗΣ

Τα θερμομονωτικά πάνελς “TERMOCOPERTURE® (Θερμοεπικαλύψεις)” (® σήμα κατατεθέν) είναι τα φημισμένα μονολιθικά πάνελ μελετημένα και κατασκευασμένα από την ELCOM SYSTEM S.p.A (εταιρεία πιστοποιημένη με UNI EN ISO 9001) ώστε να προσφέρουν το άριστο στον τομέα της ελαφράς προκατασκευής.

Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή στεγών καθώς επίσης και για ψευδοροφές βιομηχανικών, εμπορικών, γεωργικών και ζωοτεχνικών έργων.

Για έργα με ειδικές αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, η εταιρεία παράγει εξειδικευμένα θερμομονωτικά εξαρτήματα σε απόλυτη συναρμογή με τα πάνελ (γωνιακό εξάρτημα 90ο και διάφορα καμπύλα εξαρτήματα με θερμομόνωση) έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη αρχιτεκτονική αισθητική.

TEXNIKO

www.elcomsystem.it/termocoperture

SERBOND ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΑΓΙΟΚΑΛΥΨΗΣ

Η ELCOM SYSTEM παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σύστημα αρχιτεκτονικών όψεων SERBOND®. Το σύστημα αυτό έχει αναπτυχθεί ώστε να προσφέρει στους μελετητές την δυνατότητα να δημιουργούν έργα «κατά παραγγελία» (Tailor made) που δεν υπακούουν σε περιοριστικούς κανόνες, ή προκαθορισμένες γεωμετρικές φόρμες.

Αυτό το ιδιαίτερο σύστημα προσόψεων απευθύνεται κυρίως σε εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια, γραφεία και κτίρια κατοικιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε καινούργια όσο και ανακαινιζόμενα κτίρια. Χάρη στην ποικιλία των ειδικών τεμαχίων το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τύπο κατασκευής όπως: οπλισμένο σκυρόδεμα, συμβατική τοιχοποιία, χάλυβας και ξύλο.

Η ανέγερση των πάνελς υποστηριζόμενη από την τεχνική μας βοήθεια και την διάρκεια της φάσης σχεδιασμού είναι εύκολη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την χρήση ειδικών μηχανημάτων. Το σύστημα παρουσιάζει ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στις απαιτήσεις του πελάτη καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η γκάμα των πάνελ πλαγιοκάλυψης όπως τα επίπεδα πάνελς, καθώς και τα πάνελς BUBBLE & RUGBY με τα πρεσαριστά σφαιρικά ή ελλειπτικά αποτυπώματα στην εξωτερική τους επιφάνεια.

Το σύστημα SERBOND προσαρμόζεται στο φέροντα οργανισμό των κτιρίων μέσω μιας ελαφριάς υποκατασκευής από γαλβανισμένο χάλυβα. Τα μονολιθικά πάνελς σάντουιτς με εγγυημένη επιπεδότητα , έχουν αρμούς με θερμοδιακοπή – κρυφής στηρίξεως, και είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να εισχωρούν μεταξύ τους ειδικά προφίλ αλουμινίου δημιουργώντας αντιστοιχες σκωτίες. Τα πάνελς μπορούν να τοποθετηθούν σε κατακόρυφη ή σε οριζόντια διάταξη. Το σύστημα προσφέρει επίσης μια μεγάλη ποικιλία θερμομονωτικών στοιχείων φινιρίσματος, καμπύλες και ορθογώνιες γωνίες, σφαιρικές και πρισματικές συναρμογές, ακμές, τεμάχια απόληξης και κάσες κουφωμάτων. Ακόμη και πάνελς με ειδική διάσταση και κατά παραγγελία.

TEXNIKO ΦΥΛΛΑΔΙΟ

www.elcomsystem.it/serbond

TUDERBOND ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΑΓΙΟΚΑΛΥΨΗΣ

Η ELCOM SYSTEM παρουσιάζει το ανανεωμένο σύστημα αρχιτεκτονικών όψεων TUDERBOND®.Το σύστημα αποτελείται από ένα δικτυωτό σκελετό από χαλύβδινες διατομές αγκυρωμένες στην φέρουσα κατασκευή του κτιρίου, ειδικά θερμομονωμένα πάνελς κασέτες σε συνδυασμό με αντίστοιχα ειδικά τεμάχια και ένα κενό στατικού αέρα.

ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Προφίλ κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα διατεταγμένα κάθετα και/ή οριζόντια συνδεδεμένα με την κύρια κατασκευή του κτιρίου μέσω κατάλληλου συστήματος αρμών.

ΠΑΝΕΛΣ «ΚΑΣΕΤΕΣ» ΜΕ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ

Κατασκευάζονται ως εξής:

Εξωτερικό επιφάνεια από επίπεδο φύλλο 0,6 mm γαλβανισμένου χάλυβα ή αλουμινίου ή ανοξείδωτου χάλυβα Οι ακμές των γωνιών στρογγυλοποιούνται και εξελλάσονται χωρίς διακοπή του φύλλου λαμαρίνας στην ορατή πλευρά.

Εσωτερικό επίπεδο από φύλλο 0,5 mm γαλβανισμένου χάλυβα

Μόνωση: αφρός πολυουρεθάνης χωρίς CFC και HCFC με πυκνότητα αφρού 40kg/m3 περίπου.

Πλάτος πάνελ: 500 – 1000 mm

Μήκος πάνελ: μεταβλητό (ελάχιστο 1.000 mm μέγιστο 6.000 mm)

Πάχος πάνελ: 50 – 60 – 80 mm

ΘΑΛΑΜΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΑ

Το σύστημα έχει ένα κενό στατικού αέρα ανάμεσα στην αρχιτεκτονική πρόσοψη και τον εσωτερικό τοίχο που επιτρέπει την στεγάνωση του δεύτερου, αποφεύγει την απώλεια θερμότητας από μέσα προς τα έξω, προστατεύει την κατασκευή έναντι ατμοσφαιρικών επιδράσεων και βελτιώνει την θερμοακουστική μόνωση.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Η ιδιαίτερη διαμόρφωση των άκρων των πάνελς και η χρήση ειδικών προφίλ αλουμινίου με παρέμβυσμα στεγανοποίησης εξασφαλίζει τέλεια προσαρμογή έναντι ατμοσφαιρικών επιδράσεων. Το ανανεωμένο αυτό σύστημα δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας οριζόντιων και κάθετων αρμών-σκοτιών στο ίδιο χρώμα και υφή.

TEXNIKO ΦΥΛΛΑΔΙΟ

www.elcomsystem.it/tuderbond

ΠΑΝΕΛ BUBBLE – RUGBY

Τα νέα πάνελς “TERMOPARETI® (Θερμοπλαγιοκαλύψεις)” BUBBLE & RUGBY (προϊόντα κατοχυρωμένα) έχουν μελετηθεί ώστε να παράγουν ένα μοναδικό και πρωτότυπο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα. Παράγονται σε διάφορα χρώματα και πάχη για να χρησιμοποιηθούν σε κατασκευές βιομηχανικών και εμπορικών κτιρίων, κτιρίων γραφείων και κατοικιών, τόσο σε καινούργια όσο και σε ανακαινιζόμενα κτίρια, σε εξωτερικές επιφάνειες συνεχείς και μη, εσωτερικά χωρίσματα καθώς και σαν ψευδοροφή δίνοντας μια αίσθηση διαφορετικότητας σε σχέση με τα απλά συμβατικά πάνελ.

Χάρη στα χαρακτηριστικά τους το προϊόντα βρίσκουν εφαρμογές σε κατασκευές με υψηλά και μοναδικά αρχιτεκτονικά standards. Μπορεί να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε τύπο κατασκευής: μεταλλική, από οπλισμένο σκυρόδεμα ή ξύλινη. Τα πάνελς τοποθετούνται κάθετα, οριζόντια ή με κλίση και συνδέονται μεταξύ τους με κούμπωμα κρυφής στήριξης με ενισχυτική διάταξη από PVC στο θηλυκό τμήμα τους.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των πάνελς είναι ότι, φέρουν σε όλη την εξωτερική τους επιφάνεια σφαιρικά (BUBBLE) ή ελλειπτικά (RUGBY) αποτυπώματα που διαμορφώνονται με ειδικό πρεσάρισμα σε επίπεδη λαμαρίνα, με τρόπο ώστε να δίνουν ένα αισθητικό αποτέλεσμα υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας. Τα αποτυπώματα είναι αρνητικά ως προς την εξωτερική επιφάνεια της λαμαρίνας και μπορούν να αποτυπωθούν σε διαφορετικά υλικά για προφίλ, όπως για παράδειγμα προβαμμένα χαλυβδόφυλλα, αλουμίνιο, INOX και χαλκός.

Μία μεγάλη ποικιλία θερμομονωτικών στοιχείων φινιρίσματος, καμπύλες και ορθογώνιες γωνίες, σφαιρικές και πρισματικές συναρμογές, ολοκληρώνουν και αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις θερμοπλαγιοκαλύψεις® BUBBLE & RUGBY.

TEXNIKO ΦΥΛΛΑΔΙΟ

www.elcomsystem.it/termopareti-bubble

www.elcomsystem.it/termopareti-rugby

ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΛ σειρά ZOOTEC

H ELCOM SYSTEM παράγει την εναλλακτική σειρά πάνελ οροφής ZOOTEC ειδικά για κτηνοτροφικές, πτηνοτροφικές και αγροτικές μονάδες. Τα πάνελ αυτά παράγονται με εσωτερική επιφάνεια από ειδικό Fiberglass (φύλλο πολυεστέρα με οπλισμό από ίνες υάλου) χρώματος λευκού οπαλίνας. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι παρόμοια των πάνελ οροφής.

Με βάση τα παραπάνω τα πάνελ ZOOTEC διατηρούν τα πλεονεκτήματα των κοινών πάνελ οροφής όπως είναι οι υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες , το μικρο βάρος και η πολυχρηστικότητα τους σε καινούριες και υπάρχουσες κατασκευές. Επιπλέον όμως η χρήση του Fiberglass βοηθά στην αυξημένη αντοχή σε περιβάλλον με έντονες βιολογικές αναθυμιάσεις (βακτηρίδια, ουρία, αμμωνία).

ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ ΠΑΝΕΛ ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑ

Το πρόγραμμα παραγωγής της ELCOM SYSTEM διαθέτει και πυράντοχα πάνελ πετροβάμβακα AEFFE οροφής (Olympos) & πλαγιοκάλυψης (Athos) καθώς και τις αντίστοιχες μορφές τους για ηχοαπορροφητικότητα (Olympos-Athos Termofonisol) με διάτρητη την εσωτερική επιφάνεια. Τα πάνελς, παράγονται συγκολλώντας σε συνεχή γραμμή παραγωγής δύο φύλλα προβαμμένης χαλυβδολαμαρίνας με μία στρώση πετροβάμβακα. Η χρήση τους είναι αναγκαία όταν απαιτείται ταυτοχρόνως υψηλή ηχοαπορροφητικότητα και καλή θερμομόνωση, μαζί με ακαυστότητα με υψηλό βαθμό πυραντοχής (REI 45 – REI 60 – REI 90 – REI 120).

Ο πυρήνας του πάνελ συντίθεται από πετροβάμβακα πυκνότητας (100kg/m3) με ίνες αυστηρά προσανατολισμένες κάθετα στα φύλλα λαμαρίνας. Αυτό προσδίδει υψηλότερη μονολιθικότητα στο πάνελ και βελτιώνει τα μηχανικά χαρακτηριστικά του. Η χρήση πετροβάμβακα κάθετα προσανατολισμένων ινών, προσδίδει στο πάνελ άριστα χαρακτηριστικά ακουστικής μόνωσης σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, ιδιαιτέρως εάν χρησιμοποιηθεί διάτρητη επιφάνεια λαμαρίνας προς την πλευρά της πηγής του θορύβου. Στην πράξη ο θόρυβος που παράγεται, για παράδειγμα, από την βροχή και το χαλάζι στην οροφή θα μειωθεί αξιοσημείωτα.

Οι δοκιμές πυραντίστασης έχουν γίνει από εξουσιοδοτημένο εργαστήριο (Istituto Giordano S.p.A.) ενώ κατά τη διάρκεια της σχεδίασης, τα πρωτότυπα δείγματα δοκιμάστηκαν στα εργαστήρια της Elcom System S.p.A.

TEXNIKO ΦΥΛΛΑΔΙΟ

> www.elcomsystem.it/serie-aeffe 

EIΔΙΚΑ ΤΕΜΑΧΙΑ

Μια μεγάλη ποικιλία θερμομονωτικών στοιχείων φινιρίσματος, καμπύλες και ορθογώνιες γωνίες, σφαιρικές και πρισματικές συναρμογές, ακμές, τεμάχια απόληξης και κάσες κουφωμάτων. Ακόμη και πάνελς με ειδική διάσταση και κατά παραγγελία.

TEXNIKO ΦΥΛΛΑΔΙΟ

www.elcomsystem.com/prodotti/special-components

Πριν και Μετά

Ενεργειακή και Αισθητική Αναβάθμιση